Reisboot
met eigen boot waterwegen verkennen 

Op reis

Daar draait het allemaal om bij een reisboot: het reizen. Het kan een weekend weg zijn of maanden zwerven en alles er tussenin. 

Het begint allemaal met een goede voorbereiding: dat vaart een stuk relaxter. Het maken van een vaarplan, zorgen voor goede kaarten en info, kijken naar de weerverwachting en zorgen voor de juiste spullen aan boord. Het komt allemaal aan bod in de pagina's over reisvoorbereiding.

Je vertrekt: het actuele weerbericht, weten of die sluis waar je door moet niet nét gestremd is, de juiste instellingen van je apparatuur, de briefing voor die dag. Dat en nog veel meer is een dagelijkse routine als je op weg gaat. 

Per bestemming worden de informatiebronnen en belangrijkste aandachtspunten opgesomd. Let op de actualiseringsdatum: als je tegen dingen aan loopt die veranderd zijn laat het ons dan s.v.p. weten. Onder de bestemmingen volgen allerlei reisverhalen over die bestemming. Jouw eigen verhalen kun je plaatsen in de Reisboot Blog of je kunt er je ervaringen toevoegen aan verhalen die anderen geplaatst hebben.   

foto: reisboot.nl