Reisboot
met eigen boot waterwegen verkennen 

Nieuw in 2022: Sargo 45

Publicatie: Mei 2021 Leestijd: 3 minuten.

Er komt een 14,6 meter lange Sargo: volgens de Finse werf in 2022. In het echt is de boot er nog niet, we moeten het doen met tekeningen op de site. Bestudering daarvan laat een ontwerp zien dat er vertrouwd ‘Sargo’ uit ziet. De boot lijkt dus ook erg op zijn concurrenten van Nord-Star en Botnia Targa. De buitenkant is wat opgefrist en van meer glas voorzien ten opzichte van de bestaande Sargo modellen. Binnen is de toegang tot de achterste slaapplaatsen, zoals gebruikelijk bij Sargo, ‘verstopt’ onder de zitting van een bank. In dit geval de voorbank.  
 


Die ‘verstopte’ ingang is één van de opvallende verschillen ten opzichte van de directe concurrenten qua formaat: de Botnia Targa 44 of 46. Omdat Sargo gekozen heeft voor een ruime master-voorcabine met complete badkamer. Die voorcabine en de badkamer zijn een stuk ruimer dan die van de Targa 44/46. Maar die ruimte moet ergens vandaan komen. Het blijkt dat het stuurhuis van de Sargo bijna anderhalve meter korter is dan dat van de Targa 46. Het sanitair voor de achter-cabine zit daarom onder de U- vormige bank in het stuurhuis. Welke gevolgen dat heeft voor de hoofdruimte onderdeks en of je er ook staande kan douchen is een vraagteken. De wetten der logica doen vermoeden dat het allemaal krap wordt. In ieder geval is de ruimte onder de bank niet meer beschikbaar voor berging of apparatuur. Daarom moet er ook met een kritische blik naar de hoeveelheid resterende bergruimte in het stuurhuis worden gekeken; belangrijk in een boot waarmee je wilt reizen. 

 

De indeling maakt ook wel nieuwsgierig over de hoogte van de boot als geheel want ook de bekende -vaste- Sargo- radarbeugel zit op het dak en dat kan toch bij boten van dit formaat een aardig conflict met doorvaarhoogte in het binnenland gaan opleveren. Bedenk hierbij dat de Targa 44 zonder radarbeugel al een doorvaarhoogte van 305 cm en de 46 een doorvaarhoogte van 320 cm heeft. Dit laatste door het hogere dek ten behoeve van meer hoogte onderdeks. Bovendien is een vaste radarbeugel, door de aard ervan, moeilijk wegklapbaar. 

 De rest van de indeling van de boot is prima en voorspelbaar: aanrecht langs de zijkant met daar tegenover een U-vormige zitgroep. Daar kunnen volgens Sargo acht mensen zitten. Even naar de afmetingen kijkend wordt duidelijk dat vijf volwassenen normaal gesproken wel ongeveer het maximum is, dus als je veel kinderen hebt.... Ook claimt Sargo dat er drie mensen op de voorrij kunnen zitten naast de schipper. Als je van innig contact en/of goedkope chartervlucht-stoelen houdt dan klopt dat, maar ongeveer 50 cm voor een zitplaats is gewoon (te) krap. Een beetje marketingpraat dus van Sargo. De zitgroep is aan de achterkant direct grenzend aan het achterdek en dat biedt mogelijkheden die je in een Targa niet hebt omdat de achterste badkamer prominent tussen zitgroep en achterpui staat. 

 De romp is met 425 cm 30cm breder dan die van de Targa 44/46 en zelfs nog 10 cm breder dan de Nord-Star 49. Dat werkt ook door in de breedte van het stuurhuis. Tegelijkertijd is de Sargo dus 51 cm korter dan de Targa 46 en 85 cm korter dan de Nord-Star 49. Dat verschil zit met name in de lengte van het achterdek. Daarbij komt dat Sargo altijd een wat bollere boegvorm heeft vergeleken met Targa en Nord-Star. Voordeel hiervan is dat er meer binnenruimte is, nadeel is dat de boot, in vergelijking met de concurrentie, een neiging tot iets hardere demping in golven zal hebben. Maar dat is relatief want heel veel boten in dit segment hebben een nog veel bollere boeg.

Het achterdek beschikt over een vaste L-bank en er is ook een bankje bij de boeg. Motorisering is van Volvo Penta; Z-drive’s (D6-440) of IPS in verschillende varianten. Relatief zuinige aandrijvingen dus. Wat Sargo heel slim heeft gedaan is het maken van openslaande deurtjes in de reling, direct tegenover de -wijdere- zijdeuren, zodat je makkelijk vanaf die positie op de wal kunt stappen. Ook heeft Sargo door de boegvorm ruimte gevonden om zijramen in de voorcabine te maken die op het water uit kijken. Nord-Star heeft dat ook maar de Targa 44 en 46 niet. De boot komt, net als de Targa 46, in een twee en drie cabine variant, beschikbaar. De boot lijkt uitsluitend leverbaar zonder flybridge terwijl bij Targa en Nord-Star ook voor een flybridge gekozen kan worden. Maar goed, een flybridge is in onze regio, wanneer je ook in het binnenland wilt reizen, geen aantrekkelijke optie. 

 Al met al is de Sargo 45 een interessante boot die nieuwsgierig maakt naar de boot in het echt en de verdere details.  Afwachten dus.